بیل گیتس: 5سال دیگر به تلویزیون‌های فعلی می‌خندید

یک ماه پیش بود که در اجلاس جهانی اقتصاد در داووس بیل گیتس از امکانات جالب و متفاوت تلویزیون اینترنتی (IPTV) صحبت کرد.

گیتس تا 5سال آینده هم پیش رفت و پیش‌بینی کرد تا آن زمان و با عرضه و ورود تلویزیون‌های اینترنتی مردم به تلویزیون‌های قدیمی خود می‌خندند.

این درست زمانی بود که کنسول ترکیبی جدید شرکت مایکروسافت به نام xbox/IPTV همزمان به نمایش گذاشته شد.

در حقیقت کارشناسان هم با مدیر بزرگ‌ترین شرکت نرم‌افزاری دنیا هم‌عقیده‌اند، چون آنها معتقدند با ادامه رشد بازار دیجیتال در آینده، عادات قدیمی به استفاده از ابزار کهنه هم از بین رفته و به این ترتیب فناوری‌های جدید به راحتی جایگزین می‌شوند.

«جف هنین» تحلیلگر بخش اینترنت پرسرعت و تلویزیون اینترنتی در موسسه تحقیقاتی Infonetics در این مورد می‌گوید: «هیچ شکی ندارم که به زودی تلویزیون‌های فعلی تغییر پیدا می‌کنند. فقط کافی است تا 5سال آینده صبر کنیم و ببینیم مردم سراسر دنیا با مشاهده یک تغییر اساسی در آنچه آنها به عنوان تلویزیون تماشا می‌کنند، چه‌طور تلویزیون‌های اینترنتی را جایگزین آنها می‌کنند.»

او با اشاره به این موضوع که اکثر مردم هنوز به تماشای برنامه شبکه‌های قدیمی می‌نشینند، ادامه داد: «در حالی که مایکروسافت و بسیاری از شرکت‌های دیگر با ساخت دستگاه‌های جدید سعی دارند قدرت انتخاب بیشتری به کاربران برای انتخاب محتوای ویدئویی مورد نظرشان بدهند، دیگر کمتر کسی به نشستن پای تلویزیون و تماشای برنامه‌های تکراری آن تمایل خواهد داشت. در واقع قرار نیست شبکه‌های تلویزیونی تعطیل شوند بلکه آنچه به عنوان محتوای ویدئویی و در قالب برنامه‌های تلویزیونی ارائه می‌شود با گسترش علاقه‌مندی کاربران به اینترنت همراه شده و تغییر می‌کند. این تغییر تا 5 سال آینده اتفاق می‌افتد و قطعا تا چندین سال بعد از ورود تلویزیون‌های اینترنتی شاهد محصولی متفاوت در بازار تلویزیون نخواهیم بود.»

تغییرات بزرگ در راهند

گیتس با اشاره به عرضه کنسول ترکیبی جدید خود که مجهز به تلویزیون اینترنتی است، اضافه کرد: شرکت‌های رسانه‌ای دیگر به هر حال مجبور به همراهی و سازگاری با تغییرات این‌چنینی هستند. او درباره قابلیت‌های تلویزیون‌های اینترنتی گفت: این تلویزیون‌های جدید به کاربرانش اجازه می‌دهد اخبار منتخب، آگهی‌های تبلیغاتی مورد نظر و محتوای آموزشی مورد نیاز خودشان را ببینند.»

این در حالی است که این روزها وب‌سایت‌ها و شبکه‌های عرضه محتوا و محصولات ویدئویی مانند Google Video که از ویدئوهای You Tube بهره می‌برند و دیگر سایت‌های ویدئویی آنلاین سعی دارند خدمات مشابهی را عرضه کنند. با این همه مسلما سایت‌های اینترنتی هیچ‌وقت نمی‌توانند به اندازه تلویزیون‌ها عمومیت داشته باشند. شاید همین موضوع انگیزه ساخت و تولید تلویزیون‌های اینترنتی شده است.

هنین معتقد است: «هر ابزار جدیدی که تولید می‌شود می‌تواند با یک تلویزیون اینترنتی ترکیب شود. در حقیقت فناوری‌های جدید این امکان را به تولیدکنندگان می‌دهد. xbox های جدید که ترکیبی از یک کنسول بازی و تلویزیون اینترنتی هستند، می‌توانند بهترین نمونه این دستگاه‌ها باشند.»به این ترتیب اگر پای تلویزیون‌های اینترنتی به ابزارهای دیجیتال قابل حمل باز شود، مسلما می‌تواند انقلاب بزرگی در بازار دیجیتال جهانی به وجود بیاورد.

منبع:دنیای اقتصاد

تعریف فناوری اطلاعا- ۴

در مقاله دیگریدر وبگاه «مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران» فناوری اطلاعات این‌طور تعریف شده است:

فناوری اطلاعات، عبارت است از فناوری‌هایی که فرد را در ضبط، ذخیره سازی، پردازش، بازیابی، انتقال و دریافت اطلاعات، یاری می‌دهند. این اصطلاح شامل فناوری‌های نوین مانند رایانه، انتقال از طریق دورنگار، و دیگر وسائل ارتباطی می‌شود.

تعریف فناوری اطلاعات -۳

یک تعریف عام برای فناوری اطلاعات که در سایت [۴] یکی از استاداندانشگاه تربیت مدرس تهران آمده است به قرار زیر است:


فناوری اطلاعات متشکل از چهار عنصر اصلی «اساس» (انسان، سازوکار، ابزار، ساختار) است، به طوری که در این فناوری، اطلاعات از طریق زنجیره ارزشی که از بهم پیوستن این عناصر ایجاد می‌شود جریان یافته و پیوسته تعالی و تکامل سازمان را فراراه خود قرار می‌دهد.

عناصر اصلی فناوری اطلاعات:

  • انسان: منابع انسانی، مفاهیم و اندیشه، نوآوری
  • سازو کار: قوانین، مقررات و روشها، سازوکارهای بهبود و رشد، سازوکارهای ارزش گذاری و مالی
  • ابزار: نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبکه و ارتباطات
  • ساختار: سازمانی، فراسازمانی مرتبط، جهانی

تعریف فناوری اطلاعات - ۲

در مقاله‌ای با عنوان «خلاصه درس آشنایی با علوم کامپیوتر» در وبگاه دانشگاه صنعتی شریف فناوری اطلاعات این طور تعریف شده است:

فناوری اطلاعات برگردان عبارت Information Technology است و بسیار از علم رایانه وسیع‌تر (و مبهم تر) است. این اصطلاح در دهه ۱۹۹۰ جایگزین اصطلاحات پردازش داده‌ها و سیستم‌های اطلاعات مدیریت شد که در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بسیار رایج بودند. فناوری اطلاعات معمولا به تولید و پردازش و نگهداری و توزیع اطلاعات در موسسات بزرگ اشاره دارد.

دانش فناوری اطلاعات و رایانه با هم فرق می‌کنند، البته در موارد زیادی با هم اشتراک دارند. اگر علم رایانه را مشابه مهندسی مکانیک بگیریم، فناوری اطلاعات مشابه صنعت حمل و نقل است. در صنعت حمل و نقل، خودرو و راه‌آهن و هواپیما و کشتی داریم. همه این‌ها را مهندسان مکانیک طرح می‌کنند. در عین حال در صنعت حمل و نقل مسائل مربوط به مدیریت ناوگان و مدیریت ترافیک و تعیین استراتژی حمل و نقل در سطح شرکت و شهر و کشور مطرح است که ربط مستقیمی به مهندسی مکانیک ندارد.